Regisztrációs adó kalkulátor 2024
Menü

Műszaki vizsga a Mozaik utcai vizsgaállomáson

A műszaki vizsga fontossága

pwr car
Reklám

A műszaki vizsga elengedhetetlen feltétele annak, hogy járművünkkel biztonságosan közlekedhessünk az utakon. A budapesti Mozaik utcai műszaki vizsgaállomás az egyik legismertebb és legfelkapottabb vizsgaállomás a fővárosban.

A rendszeres műszaki ellenőrzés garantálja, hogy autónk műszaki állapota megfelelő, nem jelent veszélyt sem ránk, sem a többi közlekedőre nézve. A műszaki vizsga során szakemberek ellenőrzik a jármű minden fontos részegységét, többek között a futóművet, a fékrendszert, a világítást és a kipufogórendszert. Csak akkor kaphatjuk meg a műszaki vizsga érvényességét igazoló pecsétet, ha járművünk minden szempontból megfelel az előírásoknak.

Miért a Mozaik utcai vizsgaállomás?

Az állomás a Fővárosi Közlekedésfelügyeleti Főosztály része, így garantáltan magas színvonalú szolgáltatást nyújt. A Mozaik utcai állomáson többek között az alábbi szolgáltatásokat vehetjük igénybe:

 • Más országokból származó használt autók honosítása és vizsgáztatása
 • Új autók első forgalomba helyezés előtti vizsgáztatása
 • Taxik éves műszaki vizsgáztatása
 • Haszonjárművek időszaki vizsgáztatása
Mozaik utcai műszaki vizsgaállomás

A Mozaik utcai állomás előnyei közé tartozik a szakképzett, tapasztalt személyzet, a modern felszereltség és a jó megközelíthetőség. Az állomás könnyen elérhető tömegközlekedéssel és autóval egyaránt, ráadásul ingyenes parkolási lehetőség is rendelkezésre áll. A Mozaik utcai vizsgaállomás rugalmas időpontfoglalási rendszert működtet, így a lehető legkényelmesebben ütemezhetjük járművünk műszaki vizsgáját.


Időpontfoglalás menete a Mozaik utcába

Egy pár éve a Mozaik utcai vizsgaállomásra történő időpontfoglalás menete jelentősen egyszerűsödött az online foglalási rendszer bevezetésével. Az új, felhasználóbarát rendszernek köszönhetően néhány egyszerű lépéssel lefoglalhatjuk a számunkra legmegfelelőbb időpontot a műszaki vizsgára.

Az időpontfoglalás lépései a következők:

1. Ügyfélkapus belépés

 • Az online időpontfoglaló rendszerbe ügyfélkapus azonosítással tudunk belépni. Ez biztosítja a biztonságos és hiteles azonosítást.

2. Vizsgaállomás kiválasztása

 • Belépés után ki kell választanunk, hogy melyik vizsgaállomásra szeretnénk időpontot foglalni. Jelen esetben a Mozaik utcai vizsgaállomást kell kiválasztani.

3. Ügy típusának meghatározása

 • A következő lépésben meg kell adnunk, hogy milyen típusú ügyet szeretnénk intézni. A leggyakoribb ügytípusok:
  • Taxi műszaki vizsgáztatása
  • Külföldről behozott jármű honosítása és vizsgáztatása
  • Oktató jármű vizsgáztatása
  • Egyéb, kizárólag hatóságnál vizsgálható járművek
 • Fontos, hogy olyan ügytípust válasszunk, ami megfelel a jármű paramétereinek, ellenkező esetben a vizsga napján elutasíthatják a vizsgáztatást.

4. Szabad időpont kiválasztása

 • Miután megadtuk a szükséges adatokat, a rendszer felkínálja a szabad időpontokat. Ezek közül tudunk választani saját preferenciáink szerint.
 • Érdemes olyan időpontot választani, amikor biztosan oda tudunk érni és a szükséges dokumentumok is rendelkezésre állnak.

Fontos változás, hogy az új online időpontfoglaló rendszer bevezetésével egyidejűleg megszűnt az e-mailben történő időpontfoglalás lehetősége. Így most már kizárólag online, az ügyfélkapun keresztül van lehetőség időpontot foglalni a műszaki vizsga elvégzésére a Mozaik utcai vizsgaállomáson.

Az új rendszer bevezetésével párhuzamosan a vizsgaállomás kapacitása is bővült, így egyre több időpont közül választhatnak az autótulajdonosok. A fenti lépések követésével biztosak lehetünk benne, hogy a lehető leggyorsabban és legkényelmesebben tudjuk lefoglalni a műszaki vizsga időpontját.


Felkészülés a műszaki vizsgára

Ahhoz, hogy a Mozaik utcai vizsgaállomáson zökkenőmentesen és gyorsan tudjuk lebonyolítani a műszaki vizsgát, fontos a megfelelő felkészülés. Ebben a szekcióban összefoglaljuk, mire kell odafigyelni és milyen dokumentumokat kell magunkkal vinni.

Felkészülés a műszaki vizsgára

Szükséges dokumentumok:

 • Jármű eredeti okmányai (forgalmi engedély, törzskönyv)
 • Külföldi okmányok esetén azok hiteles, eredeti fordítása
 • A jármű feletti rendelkezést igazoló eredeti okiratok (adásvételi szerződés, meghatalmazás)
 • Speciális jogosultságok érvényesítéséhez szükséges egyéb dokumentumok (pl. taxiengedély, oktatójármű papírok)

Fontos, hogy az időpontfoglaláskor megadott adatok pontosan egyezzenek a járműével, ellenkező esetben a műszaki vizsga nem végezhető el az adott időpontban! Ellenőrizzük le a jármű alvázszámát, motorszámát, rendszámát és minden egyéb adatát, hogy biztosan stimmeljenek a foglaláskor megadottakkal.

Érdemes azt is előre leellenőrizni, hogy a jármű kialakítása, felszereltsége, műszaki állapota megfelel-e az aktuális jogszabályi előírásoknak. Pl. fényvisszaverő prizma megléte, gumiabroncsok profilmélysége és állapota, világítóberendezések működése. Így elkerülhetjük a kellemetlen meglepetéseket a helyszínen.

Ha az összes dokumentum rendben van és a jármű is megfelelő állapotú, akkor nyugodtan érkezhetünk a lefoglalt időpontban a Mozaik utcai műszaki vizsga állomásra. A vizsga gördülékeny lefolyása érdekében érdemes 10-15 perccel korábban érkezni, így nem csúszunk az időponttal, ha esetleg várakozni kell a helyszínen.

Összefoglalva a legfontosabbak a műszaki vizsgára való felkészüléshez:

 • Eredeti dokumentumok összekészítése
 • Jármű adatainak egyeztetése a foglalással
 • Jogszabályi előírásoknak való megfelelés ellenőrzése
 • Időben érkezés a helyszínre

Ha ezekre odafigyelünk, akkor a Mozaik utcai vizsgaállomáson gyorsan és zökkenőmentesen tudjuk elvégezni a műszaki vizsgát és máris indulhatunk az utunkra az érvényes műszakival.


A Mozaik utcai műszaki vizsgaállomás szolgáltatásai

Mozaik utcai műszaki vizsgaállomás szolgáltatásai

A Mozaik utcai műszaki vizsgaállomás széles körű szolgáltatásokat nyújt az autótulajdonosok számára. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, milyen ügyeket intézhet nálunk:

1. Külföldi autók honosítása és vizsgáztatása

Amennyiben külföldről szeretne használt autót behozni és forgalomba helyezni Magyarországon, a Mozaik utcai vizsgaállomás a legjobb választás. Szakembereink segítenek a honosítási folyamat lebonyolításában és a szükséges műszaki vizsgák elvégzésében. A külföldi járműokmányok hiteles, eredeti fordítását is elkészítjük a speciális jogosultságok érvényesítéséhez.

2. Új autók forgalomba helyezés előtti vizsgája

Ha most vásárolt új autót, teherautót a forgalomba helyezés előtt kötelező műszaki vizsgán kell átesnie a járműnek. Vizsgaállomásunkon gyorsan és szakszerűen elvégezzük az új autók első műszaki vizsgáját, hogy mihamarabb birtokba vehesse vadonatúj járművét.

3. Taxik éves műszaki vizsgája

A taxik számára évente kötelező a műszaki vizsga. A Mozaik utcai vizsgaállomáson dedikált időpontokat biztosítunk a taxik vizsgáztatására, hogy minél gördülékenyebben és gyorsabban áteshessenek az éves kötelező procedúrán. Tapasztalt vizsgabiztosaink alaposan átnézik a taxit, hogy biztonságosan szállíthassa utasait.

4. Haszonjárművek időszakos vizsgáztatása

A vizsgaállomás nem csak személyautók, hanem haszonjárművek időszakos műszaki vizsgáztatását is vállalja. Legyen szó kisteherautóról, kamionról vagy akár buszról, a szakemberek precíz munkát végeznek a haszonjárművek műszaki állapotának ellenőrzésekor, hogy azok közlekedésbiztonsági szempontból megfeleljenek minden előírásnak.

Összességében elmondható, hogy a Mozaik utcai műszaki vizsgaállomás komplex szolgáltatást nyújt minden járműtípus esetében. Legyen szó külföldi autó honosításáról, új jármű forgalomba helyezéséről, taxi vagy haszonjármű kötelező vizsgájáról, a hozzáértő és ügyfélközpontú kiszolgálás garantált.

Időpontfoglalás a kormányablakokban már jól ismert online felületen keresztül lehetséges, az ügyfélkapun belépve néhány kattintással kiválaszthatja a kívánt ügy típusát és a megfelelő időpontot.


A Mozaik utcai műszaki vizsgaállomásról címe, elérhetősége

Vizsgaállomás címe és elérhetőségei

A Mozaik utcai műszaki vizsgaállomás pontos címe: 1034 Budapest, Mozaik utca 5.
Telefonos elérhetőség: +36-1-430-2700
Email címek:

Nyitvatartási és ügyfélfogadási idő

A Mozaik utcai vizsgaállomás nyitvatartási ideje hétfőtől péntekig tart, azonban az egyes ügytípusok ügyfélfogadási rendje eltérő lehet. Pontos információért érdemes a fenti elérhetőségeken érdeklődni vagy a honlapot felkeresni.

Parkolási lehetőségek

A vizsgaállomás környékén ingyenes utcai parkolásra van lehetőség. Emellett a vizsgaállomás saját parkolóval is rendelkezik, amely szintén díjmentesen vehető igénybe az ügyfelek számára.

Várakozás menete és időtartama

A műszaki vizsga előzetes online időpontfoglaláshoz kötött a Mozaik utcai állomáson. Az időpontfoglalás a központi időpontfoglaló alkalmazáson keresztül végezhető el, ügyfélkapus belépést követően. Itt ki kell választani a kívánt vizsgaállomást, az intézni kívánt ügytípust, majd a szabad időpontok közül lehet foglalni.

A lefoglalt időpontban érdemes időben megérkezni a helyszínre a szükséges dokumentumokkal együtt. A várakozás időtartama az adott napi forgalomtól és az egyéni ügy bonyolultságától függően eltérő lehet. Általánosságban elmondható, hogy a foglalt időpontnak köszönhetően a várakozási idő jelentősen lerövidül.

Fontos tudni, hogy amennyiben a vizsgára állított jármű adatai nem egyeznek az időpontfoglaláskor megadottakkal, akkor a műszaki vizsga nem végezhető el és a foglalt időpont elveszik.


Összefoglaló a Mozaik utcai műszaki vizsgaállomásról

A Mozaik utcai műszaki vizsgaállomáson történő műszaki vizsga legfontosabb lépései:

 • Időpontfoglalás: Kizárólag online, a központi időpontfoglaló alkalmazáson keresztül lehetséges. Válasszuk ki a Mozaik utcai vizsgaállomást, az ügy típusát, majd a megfelelő időpontot.
 • Szükséges dokumentumok: Vigyük magunkkal a jármű eredeti okmányait, külföldi okmányok hiteles fordítását, a jármű feletti rendelkezést igazoló iratokat, és használati jellegtől függő egyéb dokumentumokat.
 • Vizsgáztatás: A lefoglalt időpontban vigyük el a járművet a Mozaik utcai állomásra. Fontos, hogy a jármű adatai egyezzenek az időpontfoglaláskor megadottakkal, különben a vizsga nem végezhető el.
 • Parkolás: Az állomáson ingyenes parkolási lehetőség biztosított.
 • Eredmény: A vizsga után az eredményről helyben tájékoztatnak, a szükséges további teendőkkel együtt.

Bár a műszaki vizsga komoly és felelősségteljes folyamat, az időpontfoglalás egyszerűsítésével és a Mozaik utcai állomás felkészült szakembereivel zökkenőmentesen lebonyolítható. Csak a fenti lépéseket kövesse, és hamarosan újra biztonságosan, megnyugtató műszaki állapotban közlekedhet járművével. Ha bármilyen kérdése lenne, a vizsgaállomás készséggel áll rendelkezésére.

regisztraciosado.hu ©️ 2024