Regisztrációs adó kalkulátor 2024
Menü

Forgalmi engedély száma - hol van?

pwr car
Reklám

Pontosan megmutatjuk egy példán keresztül, hogy hol található a forgalmi engedély száma az okiraton belül. A forgalmi engedély megléte alapvető jogi feltétele a gépjárművezetésnek Magyarországon. Ez az okmány tartalmazza az összes szükséges információt a járműről, a tulajdonosáról, és a jármű üzemeltetéséhez szükséges engedélyekről. De hol található pontosan a forgalmi engedély száma, és miért fontos tudnunk róla?

Hol található a forgalmi engedély száma?

A forgalmi engedély száma a dokumentum első oldalának jobb felső sarkában található, közvetlenül az Eurotax szám felett. Ez a szám egyedi azonosítóként szolgál a forgalmi engedélyhez, és fontos szerepet játszik a járművel kapcsolatos hivatalos ügyintézés során. Ez az alábbi képen látható, piros nyillal jeleztük.

forgalmi engedély száma

Miért fontos a forgalmi engedély száma?

 1. Ügyintézés: A forgalmi engedély nélkülözhetetlen a járművel kapcsolatos hivatalos ügyek intézésénél, például biztosítás kötésénél, a jármű eladásánál, vagy amikor a tulajdonos adatainak módosítására kerül sor.
 2. Ellenőrzés: Közúti ellenőrzések során a rendőrség gyakran kéri a forgalmi engedélyt az ellenőrzött járművek adatainak ellenőrzésére. A forgalmi engedély számának ismerete megkönnyítheti az ilyen típusú interakciókat.
 3. Pótlás és Módosítás: Amennyiben a forgalmi engedély elveszik vagy megrongálódik, az új okmány igényléséhez szükséges az eredeti engedély számának ismerete. Az adatok módosítása esetén is fontos lehet ez az információ.

Gyakorlati tanácsok

 • Tárolás: Mindig tartsa a forgalmi engedélyt biztonságos, de könnyen hozzáférhető helyen a járműben, hogy szükség esetén azonnal bemutatható legyen.
 • Fotózás: Készítsen fényképet a forgalmi engedélyről, így az elvesztése esetén is hozzáférhet az adatokhoz, beleértve a forgalmi engedély számát is.
 • Védelem: Ez érzékeny adat. Kerülje annak felesleges megosztását, kivéve, ha hivatalos ügyintézésről van szó.

A forgalmi engedély számának ismerete és helyes kezelése elengedhetetlen a zökkenőmentes járműhasználathoz és ügyintézéshez. Ha kérdése van ezzel kapcsolatban, forduljon bizalommal a járművekkel foglalkozó hivatalos szervekhez.

Magyarországon a forgalmi engedéllyel kapcsolatos ügyintézésért a következő hivatalos szervekhez fordulhat:

Kormányhivatalok

 • Bizonyos forgalmi engedéllyel kapcsolatos ügyeket a kormányhivatalok járási hivatalai intéznek, mint pl. a tulajdonosváltás bejegyzése.
 • Elérhetőség:
  • Személyesen: a lakóhely szerinti kormányhivatal járási hivatalában
  • Online: Kormányhivatalok: https://www.kormanyhivatal.hu/
  • Telefonon: a lakóhely szerinti kormányhivatal elérhetőségén

Magyar Autóklub (MAK)

 • A MAK nem hivatalos szerv, de segítséget nyújthat a forgalmi engedéllyel kapcsolatos ügyintézésben, tanácsadással, okmánybeszerzéssel, és ügyintézés lebonyolításával.
 • Elérhetőség:
  • Személyesen: MAK ügyfélszolgálati irodái országszerte
  • Online: MAK honlap: https://www.mak.hu/
  • Telefonon: +36 1 333 3333

Ezen kívül további információk és útmutatók találhatók a következő weboldalon:

Fontos, hogy a forgalmi engedéllyel kapcsolatos ügyintézéshez szükséges okmányokat (pl. forgalmi engedély, törzskönyv, adásvételi szerződés) mindig magával vigye.

regisztraciosado.hu ©️ 2024