Regisztrációs adó kalkulátor 2024
Menü

Forgalmi rendszám lekérdezés ingyen - autó lekérdezés azonnal

A forgalmi rendszám lekérdezés - amelyet ingyen is megtehetünk - hasznos segítség. Gyakran merül fel a kérdés: hogyan lehetséges egy adott járműről, csupán a forgalmi rendszám alapján, részletes információt szerezni? Legyen szó használt autó vásárlásáról, a saját jármű állapotának ellenőrzéséről, vagy egyszerű kíváncsiságról, alább megtalálja a szükséges információkat.

Forgalmi rendszám lekérdezés ingyen

Hogyan működik a forgalmi rendszám lekérdezés?

Forgalmi rendszám lekérdezést ingyen végrehajtani egyszerű és gyors. Látogasson el a Jármű Szolgáltatási Platform (JSZP) hivatalos weboldalára, ahol elektronikus úton, díjmentesen lekérdezheti a kívánt jármű adatait. A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges egy érvényes Ügyfélkapu-regisztráció, Telefonos Azonosítási szolgáltatás, vagy eSzemélyi.

A jármű szolgáltatási platform lehetővé teszi, hogy tájékozódjunk a jármű forgalmazási korlátozásairól is, ami kulcsfontosságú lehet az adásvétel során.

Miután bejelentkezett, egyszerűen adja meg a jármű forgalmi rendszámát, és azonnal hozzáférhet az adott jármű életútjának lényeges adataihoz. Beleértve a műszaki állapotot, biztosítási és kártörténeti információkat. Az adatszolgáltatás teljes mértékben illeték- és díjmentes, így könnyedén tájékozódhat bármely Magyarországon forgalomba helyezett járműről anélkül, hogy bármit is fizetnie kellene.

Sokan teszik fel a kérdést, milyen adatok érhetők el ingyenesen a forgalmi rendszám alapján? A válasz egyszerű: a műszaki állapottól kezdve a biztosítási információkig számos hasznos adat.
Az autó lekérdezés során megismerhetjük a jármű műszaki adatait, beleértve annak gyártási évét, márkáját és modelljét.

Az ügyfélkapun keresztül történő gépjármű lekérdezés gyors és egyszerű módja annak, hogy hozzáférjünk a jármű adataihoz anélkül, hogy el kellene hagynunk otthonunkat.
Az autó lekérdezés során információt kaphatunk arról is, hogy a jármű forgalomban való tartása során milyen jogi vagy műszaki korlátozásokat kell figyelembe vennünk.

Mik a forgalmi rendszám alapján ingyenesen lekérdezhető adatok?

A forgalmi rendszám alapján ingyenesen lekérdezhető adatok táblázatos formában alább találhatók:

AdatcsoportPéldák az elérhető adatokra
Járműnyilvántartási adatokJármű típusa, márka, modell, gyártási év
Származásellenőrzés és eredetiségvizsgálatSzármazási ország, eredetiségvizsgálat eredménye
Forgalomban tartás és forgalmazási korlátozásForgalomban tartás állapota, korlátozások
Műszaki állapot (a jármű forgalmi engedélye alapján)Műszaki vizsgálat eredményei, esedékes vizsgálat időpontja
Használja a műszaki vizsgaállomás és eredetiségvizsga cégkeresőt!
Futásteljesítmény adatokKilométeróra állása, rögzítés időpontja
Biztosítás és kártörténetBiztosítási státusz, káresemények leírása és dátuma
(A kártörténeti adatok csak a 2019. január 1-jét követően bekövetkezett káreseményekről állnak rendelkezésre.)
Egyéb nyilvántartási adatokTulajdonosok száma, körözés ténye, forgalomból kivonás

A tulajdonosok száma fontos információ lehet, amikor egy használt jármű vásárlását fontolgatjuk, hiszen ez befolyásolhatja a jármű állapotát és értékét.

Sokan kérdezik, mennyi idő alatt érhető el az információ az autó lekérdezés után. A válasz meglepően gyors, gyakorlatilag azonnal hozzáférhetők az adatok.
A magyarországon forgalomba helyezett járművek esetében különösen fontos, hogy a rendelkezésre álló adatok segítségével biztonságos és informált döntést hozhassunk a vásárlás vagy eladás során.

Ezek az adatok lehetővé teszik, hogy részletes képet kapjunk egy adott jármű történetéről, állapotáról és jogi helyzetéről. Ez különösen hasznos lehet használt jármű vásárlása előtt vagy a saját jármű állapotának nyomon követéséhez.

Ki jogosult gépjármű lekérdezést indítani?

A gépjármű lekérdezési folyamat mindenki számára nyitott és díjmentes. Amennyiben az illető rendelkezik az alábbi Központi Azonosítási Ügynökség által kínált azonosítási lehetőségek egyikével:

  • Ügyfélkapus hozzáféréssel,
  • Ügyfélkapu+ azonosító rendszerrel,
  • Telefonos azonosítást lehetővé tevő regisztrációval (RKTA),
  • eSzemélyi igazolvánnyal,
  • Videotechnológia alapú azonosítást nyújtó regisztrációval.

Ezek az azonosítási módszerek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy bármilyen célból, előzetes jogalap vagy cél megadása nélkül, hozzáférjenek a rendszám lekérdezési szolgáltatáshoz.

Sokan kíváncsiak arra, mennyibe kerül egy ilyen lekérdezés. Jó hír, hogy ez a szolgáltatás teljesen ingyenes, így nem kell anyagi terheket vállalnia.
A használt autókkal kapcsolatban az autó lekérdezés lehetővé teszi, hogy átfogó képet kapjunk a jármű múltjáról, beleértve az esetleges kártörténetet is. A gépjármű lekérdezése ügyfélkapun keresztül történő megvalósítása biztosítja, hogy csak az erre jogosultak férjenek hozzá a személyes adatokhoz és a jármű történetéhez.

Jogszabályi hivatkozások

Összefoglalás

Amennyiben egy megadott gépjármű adataira van szüksége és csak a forgalmi rendszám áll rendelkezésre, látogasson el a  JÁRMŰ SZOLGÁLTATÁSI PLATFORMra, ahol a forgalmi rendszám lekérdezést ingyen megteheti.

regisztraciosado.hu ©️ 2024